Semikvantitatívne testy pre stanovenie alergénov v potravinách
Stanovovanie a označovanie alergénov v potravinách aktuálne upravuje nariadenie č. 1169/2011 a novela zákona č. 110/1997 Sb. Pre minimalizáciu výskytu alergénnych zložiek v potravinách je vhodné na dané alergény vykonávať pravidelné testy. Testovať sa dajú buď stery z prostredia alebo priamo potraviny.
Ponúkame jednoduché testy na alergény v potravinách, všetok spotrebný materiál potrebný k testovaniu je obsiahnutý v súprave. Testy sú dostupné pre nasledujúce alergény (uvedené sú detekčné limity ster/potravina):
Lepok (glutén) | 2 ppm | 20 ppm |
Kazeín | 10 ppm | 100 ppm |
Sója | 1 ppm | 10 ppm |
Vajcia | 0,1 ppm | 1 ppm |
Arašidy | 0,1 ppm | 1 ppm |
Mandle | 0,1 ppm | 1 ppm |
Treska | 0,01 ppm | 0,1 ppm |
Morské plody | 0,1 ppm | 1 ppm |
Pohánka | 0,1 ppm | 1 ppm |
Mango | 0,2 ppm | 2 ppm |
Viac informácií radi zašleme na vyžiadanie
![](https://bioing.cz/wp-content/uploads/2019/01/Test-vyhodnocenÃ-1.jpg)