Alergény v potravinách

Semikvantitatívne testy pre stanovenie alergénov v potravinách

Stanovovanie a označovanie alergénov v potravinách aktuálne upravuje nariadenie č. 1169/2011 a novela zákona č. 110/1997 Sb. Pre minimalizáciu výskytu alergénnych zložiek v potravinách je vhodné na dané alergény vykonávať pravidelné testy. Testovať sa dajú buď stery z prostredia alebo priamo potraviny.

Ponúkame jednoduché testy na alergény v potravinách, všetok spotrebný materiál potrebný k testovaniu je obsiahnutý v súprave. Testy sú dostupné pre nasledujúce alergény (uvedené sú detekčné limity ster/potravina):

Lepok (glutén)2 ppm20 ppm
Kazeín10 ppm100 ppm
Sója1 ppm10 ppm
Vajcia0,1 ppm1 ppm
Arašidy0,1 ppm1 ppm
Mandle0,1 ppm1 ppm
Treska0,01 ppm0,1 ppm
Morské plody0,1 ppm1 ppm
Pohánka0,1 ppm1 ppm
Mango0,2 ppm2 ppm

Viac informácií radi zašleme na vyžiadanie